Dixit Дисни

Dixit Дисни

  • Производител: Asmodee
  • Модел: LIBDIXDIS01BG
  • Наличност:4304

69.90лв.

без ДДС: 69.90лв.

Една картина може да се опише с хиляди думи!

Dixit Дисни е великолепно илюстрирана игра, която предизвиква въображението и интуицията ви. Върнете се в света на Дисни и Пиксар и се понесете на крилата на фантазията.

1) Играчите се редуват кой да е разказвач. Разказвачът избира карта от ръката си и дава подсказка (дума, фраза, песен, скеч …).

2) Останалите играчи избират от ръката си карта, която най-добре отговаря на тази подсказка. Картата на разказвача се смесва с другите избрани карти, след което всички те се показват.

3) Коя е картата на разказвача? Играчите тайно гласуват, след което се отчита резултата!


Диксит е рожба на мечата ми да създам един вълшебен свят, в който играчите да се потопят. Всяко изображение в играта отваря прозорец към приказната вселена на мечтите и сънищата. Само с една дума този вселена може да бъде споделена с всеки. През последните години, за радост на играчите, изумителното въображение на различни илюстратори ни предложи приключения в нови изумителни светове. Някак си съвсем естествено светът на Диксит се срещна с богата вълшебна вселена на Дисни и това е резултатът от тази не/случайна среща.

Жан-Луи Рубира


Настолна игра
Брой играчи 3-6 играчи
Време за игра 30 минути
Възраст 8+ години
Език на играта Български
Top